2016. március 8., kedd

Seguito

Cari tutti!

Hogy hogyan is telt az elmúlt hetem? Fantasztikusan! Azon kívül, hogy jelentősen gyarapítottam a Facebook ismerőseim számát, nagyon sok minden történt velem. Igazából nem is tudom hol kezdjem?! (Igen talán, az elején).

Szóval belecsaptunk a lecsóba, elkezdődött az iskola. Szerencsére a suli épülete közel van a koleszhoz, kb 10-12 perc séta vagy 8 ha gyalogkakukk módra kapcsolok. Az épület maga nagyon érdekes, hajó formája van, a helyiek csak „Nave” (hajó)- ként emlegetik. Egészen kora délutánig itt töltöm a napjaimat, molekuláris biológiát és genetikát tanulok. A tanárok nagyon kedvesek és segítőkészek, az oktatás angolul folyik bár néha egy-egy random olasz kifejezés azért becsúszik, de alapvetően érthető minden. Ezen kívül hetente háromszor olasz nyelvtanfolyamra is járok a belvárosba. Úgy érzem egyre jobban megy az olasz, bár a legtöbbet az ember az utcán és a mindennapok során tanul, nem pedig az iskolapadban.

Nave
(najó ezt a képet a google-ról loptam, szerzői jogok bla bla miatt megosztom a linket is :))
( http://news.unipv.it/wp-content/uploads/2015/01/Schermata-2015-01-28-alle-14.29.58.png )


Az iskola mellett természetesen központi szerepet kap a szórakozás is. Paviaban nem lehet unatkozni, valami mindig történik. Nagyon sok fiatal van itt, sok az Erasmusos diák, így rendesen zajlik az éjszakai élet is. Ami különösen jó, hogy minden közel van, jó félórás sétákkal bárhova el lehet jutni. Ez azért is fontos, mivel az utolsó buszok az útvonaltól függően 8-kor illetve fél 10-kor elmennek, és taxit is csak éjjel 1-ig foghat az ember. Az ESN (Erasmus Student Network) folyamatosan szervez különféle programokat a diákoknak, így nagyon könnyen lehet barátokat szerezni. Legutóbb egy Tandem night-on vettem részt, ami lényegében ugyanaz mint a speed dating: 5 perced van beszélgetni minden emberrel, majd szól a csengő és mész tovább a következőhöz. Csak ezen az egy estén 10 nemzetiséggel volt alkalmam beszélgetni!


Egy másik estén tradícionális olasz ételeket kóstolhattunk meg többek között házi készítésű Focaccia-t, (kicsit hasonlít a pizzara, csak vastagabb a tésztája), helyi zöldségeket, különféle pastakat és a Tagliere-t. Ez utóbbi teljesen Paviai specialitás, fatányéron tálalt helyi sonka és bacon. 

Saláta

Tagliere
Ami az időjárást illeti.. Az eddigi két hétvégémből két hétvégén szakadt az eső, így pár programot el is kellett halasztani. Ennek ellenére vasárnap kicsit bebarangoltuk a várost az international csipet-csapatunkkal. A következő hétre egyenlőre nem tudom mi lesz a program, de spontán valami biztos, hogy alakul majd :) 

International bolondozások
Addig is:
Tante belle cose!



Csenge 2016.03.08.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése