2016. május 15., vasárnap

Giorni feriali, tempo brutto

Cari tutti!

Lassan a vizsgaidőszak felé közeledve az Erasmusos életbe is beköszöntek a szürke hétköznapok. A bulizással, szórakozással töltött éjszakák száma redukálódik, míg a tanulószobában könyvek fölött töltött órák száma  monoton nő. De azért nem tragikus a helyzet, Erasmuson képtelenség unatkozni!

Az utazással telt, fárasztó hétvégék után, az utolsó két hétvégém nyugisabban telt. Végre tudtam egy kicsit aludni, mozogni, a folyóparton napozni, bár nem túl sokat, ugyanis mostanában esős idők járnak. Hideg van, fúj a szél, esik, a fűtés sem működik, most a napos Itália mégsem olyan napos. De mint ahogy mindennek, ennek is megvan az előnye, van nyomós ok iskolakerülésre és azok a szobában filmnézéssel eltöltött esték sem rosszak.



Egy szép napsütéses délutánunk azért akadt, így meglátogattuk a közeli Certosa di Pavia-t. A városka legfőbb látnivalója a reneszánsz és gótikus stílusban épült kolostora, amely méretét tekintve a legnagyobbak között van Olaszországban. A ’ Certosa’ név a kartauzi rend olasz nevéből származik, a kolostor a mai napig a kartauzi rend szerzeteseinek ad otthont, akik szorgalmasan dolgoznak. Az általuk készített termékek (pl italok, édességek, sajtok…) megvásárolhatóak és emellett naponta többször is tartanak idegenvezetést a kolostorban és a hozzátartozó barátházikókban.






A kolostorban tett sétánk után heverésztünk kicsit a fűben jó Erasmus diákok szokásaihoz híven, majd megtanulta mindenki hogyan kell akácvirágot enni magyar módra :D Paviaba visszatérve megérkezett velünk a rossz idő is sajnos, ami hosszú ideig maradt vendégségben…



Ami a továbbiakat illeti.... Következő héten Szicíliába utazom és remélhetőleg temérdek élményről tudok majd mesélni.

A presto,
Csenge



2016.05.15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése